SiteGround – En İyi Yabancı Hosting
Siteground, ilk olarak 2004 yılında Bulgaristan’da kurulmuştur. Web barındırma ve ağ sağlayıcısı hizmetlerini sunmaktadır. 2020 yılının Ocak ayı itibari ile dünya çapında yaklaşık iki milyon alan adına barındırma hizmeti vermeye başlamıştır. Uzun süreli tecrübesi ile kalitesini ortaya koymaktadır. Paylaşımlı barındırma, bulut barındırma, kurumsal çözümler, e posta barındırma ve alan adı kaydı gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır. Şirketin günümüzdeki çalışan sayısı 600 ve üzerindedir. Bu sayede çok ciddi boyutlarda hizmetler sunulabilmektedir. 2004 yılında ilk olarak birkaç üniversite arkadaşı tarafından kurulmuştur. 2015 yılında ise Joomla ile ücretsiz web siteleri sunmak için ortaklık kuruldu.
9.6Expert Score
Siteground Değerlendirme

Siteground hosting hizmetlerinin müşteri görüşlerine göre değerlendirme puanları yer almaktadır.

Güvenilirlik
9.3
Fiyatlandırma
9.6
Kullanım Kolaylığı
9.8
Destek
9.4
Ekstra Özellikler
9.7
PROS
  • 7/24 Destek
  • Plesk veya cPanel
  • 99.9% Uptime garantisi
CONS
  • Ücretsiz Domain Hakkı
  • Windows VPS

 

Şirketin sağladığı verilere göre,6 ülkede 6 farklı veri merkezi bulunmaktadır. Bunlar; Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İngiltere, Almanya, Avustralya ve Singapur’dur. Siteground sunucularına CentOs, Apache, PHP, MySQL ve WHM ya da cPanel çalıştırılabilmektedir. Siteground genel olarak hizmetleri ile ele alındığında WordPress, Matengo, Drupal, Joomla, PrestaShop, WooCommerce gibi kolay kurulum araçları ile web barındırma sağlamaktadır. Günümüzün en büyük web barındırma hizmetlerini sunan firmalar arasında yer almaktadır. Tüm işletmelerde olabileceği gibi Siteground’da da birçok farklı olumlu ya da olumsuz görüş bulunmaktadır. Ancak özellikle son 5 yıl içerisinde Siteground hızlı ve kaliteli bir gelişim elde etmiştir. Bu bağlamda sağladığı hizmetlerin kalitesini de arttırmıştır. Artan kalite ise daha çok kullanıcının bu hizmetleri tercih etmesine olanak tanımaktadır.

Siteground Planları

Siteground tarafından birçok farklı plan kullanıcılara sunulmaktadır. Bu planların her biri farklı özellikleri içerisinde barındırmakta ve farklı ücretler ile sunulmaktadır. Kullanıcıların kendisine en uygun planı tercih etmeleri gerekmektedir. Bu sayede profesyonel ve kaliteli sonuçlar elde edilebilmektedir. Siteground planları şu şekilde sıralanabiir;

  • StartUp: En temel başlangıç planıdır. Özellikle ilk defa bir hosting kiralayacak olanlar için önerilmektedir. Bu bağlamda plan içerisindeki özellikler, 10 GB depolama alanı, 1 adet web sitesi, temel sunucu kaynakları, ücretsiz sürükle bırak sitebuilder, ücretsiz e posta hesapları, sınırsız veri tabanı seçenekleri, ücretsiz uygulama kurulumları ve 30 günde para iadesi özellikleri bulunmaktadır.
  • GrowBig: İlk plana oranla çok daha gelişmiş bir plandır. İlk kayıtta son derece uygu fiyatlar sunulmaktadır. Bununla birlikte 20 GB depolama alanı, sınırsız web sitesi barındırma, gelişmiş sunucu kaynakları, sınırsız veri tabanı, ücretsiz e posta, ücretsiz uygulama kurulumu, site dostu araçlar, sınırsız alt alan, ücretsiz sürükle bırak sirtebuilder özellikleri kullanıcılara sunulmaktadır.
  • GoGeek: Tercih edilebilecek profesyonel plandır. Birbirinden farklı ve gelişmiş özellikleri kullanıcılara sunmaktadır. Bu bağlamda 40 GB depolama alanı, sınırsız web sitesi barındırma, gelişmiş sunucu kaynakları, ücretsiz sürükle bırak sitebuilder, ücretsiz uygulama kurulumu, ücretsiz e posta hesapları, sınırsız veri tabanı, 30 günde para iade, site dostu araçlar, sınırsız alt alanlar sunulmaktadır.

Tüm bunarla ek olarak tüm planlar ile %100 yenilenebilir enerji eşleşmesi de sağlanmaktadır. Bu sayede Siteground kullanıcılarına tamamı ile çevre dostu olduğunu da göstermektedir. Sağlanan yüzde yüz yeşil enerji ile Siteground farkını ortaya koymaktadır. Bu noktada hangi plan tercih edilirse edilsin, şirketin sağladığı yeşil enerji kullanıldığından, aslında kullanıcılar çevreye zarar vermeden hosting yönetimi de sağlayabilmektedir.

Siteground Artıları ve Eksileri

Hemen her hosting firmasının farklı artıları ve eksileri bulunmaktadır. Bu artı ve eksiler genellikle kullanıcı yorumları ile ortaya çıkmaktadır. Eğer bir birey sıfırdan bir hizmet alacaksa mutlaka hizmet alacağı şirketin artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurmalıdır. Siteground artıları şu şekilde sıralanabilir;

  • Yüzde yüz çalışma süresi ile kullanıcılarına harika bir sunucu performansı sunmaktadır.
  • Son derece hızlı bir işlem imkanı tanımaktadır.
  • GrowBig ve GoGeek kullanıcıları için ücretsiz site geçişi sağlanmaktadır.
  • Üç farklı kıtada istenildiği gibi sunucu seçimi yapılabilmektedir.
  • Resmi olarak WordPress ve Drupal tarafından önerilmektedir.
  • Kolay kurulum ve SSL şifreleme sağlamaktadır.
  • Gelişmiş sunucu hizmetleri ve hızlı teknolojiler sunulmaktadır.
  • İlk Siteground alımında %60 tasarruf elde edilebilmektedir.
  • Hızlı teknik destek imkanları sunulmaktadır.

Bu artılar kullanıcılara pek çok farklı açıdan avantaj sağlasa da, hosting firmalarında birçok farklı eski de bulunmaktadır. Bu eksilerin tamamı kullanıcıların yaşadığı olumsuzluklardan dolayı ortaya çıkmaktadır. Siteground eksileri şu şekildedir;

  • Hizmet süresi ve garantisi DDoS durumunda kesintileri kapsamamaktadır.
  • Paylaşımlı hosting için ciddi şekilde fiyat artışı söz konusu olabilmektedir.
  • Bazı hizmetler de zorlanmalar söz konusu olabilmektedir.
  • Özellikle ilk defa böyle bir hizmetten faydalanacak olanlar için bazı karmaşıklıklar söz konusu olabilir.

Kullanıclar Siteground hizmetlerini tercih etmeden önce mutlaka tüm bu artıları ve eksileri göz önünde bulundurmalıdır. Ardından ise en uygun planın belirlenmesi gerekmektedir. Eğer tüm bu aşamalar titiz bir şekilde ele alınırsa profesyonel ve kusursuz sonuçlar ortaya çıkarılabilmektedir. Siteground sağladığı avantajlar ile kendisinden söz ettirse de eksileri ile de kullanıcılara farklı olumsuzluklar sağlayabilmektedir.

Genel Olarak Siteground

Siteground genel olarak ele alındığında özellikle kullanıcı deneyimleri konusunda kusursuz sonuçlar ortaya çıkarılabilmektedir. Çünkü Siteground bu alandaki yıllardır süre gelen teknolojisi ile olabilecek en iyi adımları atmaya çalışmaktadır. Bu sayede kullanıcı deneyimleri her zaman iyileştirilebilmektedir. Sağlanan hizmetlerin kalitesi en yüksek kullanıcı memnuniyetlerini de beraberinde getirmektedir. Özellikle WordPress ve benzeri uygulamaları tercih ederek bir web sitesi sahibi olmak isteyenler için Siteground benzersiz fırsatları ortaya çıkartmaktadır. Gelişmiş seçenekler ile hem performans hem de hız konusunda en iyi sonuçlar ortaya çıkarılabilir. Tüm bunlara ek olarak sağlanan gelişmiş imkanlar web sitelerinin gelişimini de olumlu yönde etkilemektedir. Herhangi bir kesinti ve benzeri durum söz konusu olmadığında web siteleri her zaman başarılı bir şekilde gelişebilmektedir. Kesinti durumları olamaması web sitelerinin arama motorlarında hızla yükselmesine imkan tanımaktadır. Aynı zamanda web sitesi sahipleri bu hizmetin artılarını görebilmektedir. Siteground SSL konusunda da kolay kurulum ve güncelleme imkanı sağlamaktadır. Bir web sitesinin güvenli hale getirilmesi için önemli bir etmen olan SSL sertifikası kolaylıkla web sitelerine eklenebilmektedir.

Siteground ile her zaman en iyi sonuçların ortaya çıkarılması sağlanmaktadır. Bu alandaki profesyonel hizmetler farkını en net şekilde kullanıcılara hissettirmektedir. Siteground her bir detayı ile günümüzde en hızlı yükselen hosting firmalarından bir tanesi olmayı başarmıştır. Bununla birlikte dünyanın en büyük hosting firmaları arasında da yer almaktadır. Özellikle 2 milyonun üzerinde alan adını barındırması ve birçok farklı yapıdaki müşteriye kusursuz bir hizmet sağlaması başarılarının en büyük göstergesidir. Ancak her hosting firmasında olduğu gibi Siteground ile de farklı sorunlar söz konusu olabilmektedir. Her ne kadar yüzde yüz kesintisiz hizmet sunulduğu dile getirilse de hesapta olmayan etmenler nedeni ile farklı kesintiler yaşanabilmektedir. Yinede bu durumun her hosting firmasında olabileceği unutulmamalıdır. Siteground alanındaki tecrübesi ile kullanımda farkını hissettirmeyi başarmaktadır. WordPress ve benzeri uygulamalarda sağladıkları kolaylıklar ile ilk defa bir web sitesi sahibi olmak isteyenler için işlemler birkaç dakika içerisinde tamamlanabilmekte ve web sitesi hızla yayınlanabilmektedir.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Logo